WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Schilderen bij warm weer

Je kunt tot 30 graden Celsius buiten schilderen. Boven de 30 graden adviseren we om niet meer te schilderen.
De verf droogt dan te snel, waardoor blaasjes in de verf ontstaan. Schilder boven de 25 graden niet in de volle zon, maar schilder achter de zon aan.

Tip: Probeer over het houtwerk schaduw te creëren, dan warmt de ondergrond niet op. Een parasol of partytent kan je daarbij helpen.

 

De beste temperatuur om buiten te schilderen is tussen de 5 en 25 graden Celsius. Bij deze temperaturen verwerk je de verf het beste.
Aanbrengen en drogen van de verf gaat dan gemakkelijk. Buiten schilderen doe je bij voorkeur tussen de maanden maart en november.

 

Tip: ”Schilder altijd achter de zon aan.” Zorg voor het schilderen dat het houtwerk goed droog is. Dat is meestal niet het geval wanneer er ‘s morgens nog dauw op staat.

Wanneer het een mooie dag beloofd te worden (rond de 15 – 25 graden), dan kun je om 10:00 in de morgen beginnen met schilderen.

Luchtvochtigheid voor het schilderen
Over het algemeen kun je schilderen wanneer de luchtvochtigheid onder de 85% is. Daarboven is het oppervlak te vochtig en niet meer geschikt om te schilderen.
Je moet dan echt even wachten om te gaan schilderen. De luchtvochtigheid kun je per dag checken op bijvoorbeeld https://www.weerplaza.nl/wereldweer/europa

Verven bij een temperatuur boven de 25 graden is niet aan te raden. Hierdoor kunnen blaasjes ontstaan.
Als lucht uit de ondergrond niet kan ontsnappen en opgesloten raakt onder de pas aangebrachte verflaag en de lucht wordt vervolgens warm,
dan zet deze lucht uit en ontstaan luchtbelletjes.

Niet de verf is de oorzaak, maar de aanwezigheid van lucht in het hout. Mocht dit toch gebeuren, dan is het nog te herstellen.
Je laat alles goed drogen en het geverfde kozijn ga je lichtjes opschuren met een Scotchbrite sponsje en nog eenmaal aflakken.