WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

RAAMDECORATIE VOOR OPENSLAANDE DEUREN

raamdecoratie per deur

Raamdecoratie voor deuren

De beste oplossingen
Openslaande deuren zijn een riante manier om buiten aangenaam naar binnen te halen. Want zodra het buiten mooi weer is, kunnen de deuren lekker open. Ideaal dus. Maar weet je niet welke raamdecoratie geschikt is voor die openslaande deuren? Wij zetten de beste oplossingen hier voor je op een rij.

Raamdecoratie per deur
Welke soort raamdecoratie je ook kiest; kies bij openslaande deuren altijd voor raamdecoratie per deur. Zo kun je gewoon per deur de gordijnen opzij of omhoog schuiven. Open je dan maar een deur, dan zit niet dat hele pakket van gordijnstof of ander materiaal in de weg. Per deur dus raamdecoratie, dat is alvast een heel praktische tip!

Horizontaal of Verticaal
In de basis heb je twee keuzes bij raamdecoratie voor openslaande deuren: horizontale of verticale raambekleding. Kies je horizontaal, dan zijn dat bijvoorbeeld rolgordijnen of jaloezieën. Die kun je het beste op elke deur bevestigen zodat het met de deur meebeweegt en niet in de weg zit als de deuren open zijn. Verticale raambekleding zijn gordijnen, paneelgordijnen, lamellen, in-betweens, de Sharp Wave® en de Versus® gordijnen. Deze open je opzij voordat je de deuren openzet. Welke je kiest hangt af van wat je mooi vindt en handig.In de basis heb je twee keuzes bij raamdecoratie voor openslaande deuren: horizontale of verticale raambekleding. Kies je horizontaal, dan zijn dat bijvoorbeeld rolgordijnen of jaloezieën. Die kun je het beste op elke deur bevestigen zodat het met de deur meebeweegt en niet in de weg zit als de deuren open zijn. Verticale raambekleding zijn gordijnen, paneelgordijnen, lamellen, in-betweens, de Sharp Wave® en de Versus® gordijnen. Deze open je opzij voordat je de deuren openzet. Welke je kiest hangt af van wat je mooi vindt en handig.


op maat gemaakte jaloezieën

Zijgeleiding per deur

Een deur die openstaat zorgt voor lekker frisse lucht in huis. Heel fijn, maar als in die luchtstroom de raamdecoratie loshangt, gaat dat klapperen. Dat kan best irritant zijn en is ook niet heel bevorderlijk voor de kwaliteit van de stof. Kies daarom bij verticale raambekleding altijd voor zijgeleiding per deur. Dat zijn spandraden waaraan de raamdecoratie bevestigd wordt, of profielen waarbinnen die raamdecoratie loopt. Die profielen als zijgeleiding zijn mogelijk voor vouwgordijnen, Duette®Shades en plisségordijnen. Bij jaloezieën dienen de spandraden als zijgeleiding. Rolgordijnen kunnen met beide varianten bevestigd worden. Goed advies? We staan klaar voor je.

EasyClick; ook voor montage op openslaande deuren

EasyClick is een handig montagesysteem waarmee Duettes®, plissés en aluminium jaloezieën strak in een kozijn bevestigd worden. Ook dat is mogelijk in openslaande deuren en zorgt er direct voor dat de raamdecoratie niet hinderlijk heen en weer klappert of dat ze in de weg hangen als de deuren geopend zijn. Ze zitten immers tegen de deur aan!

Raambekleding combineren
Combinaties in raambekleding zijn bij openslaande deuren natuurlijk ook mogelijk; overgordijnen samen met verduisterende plisségordijnen bijvoorbeeld. De plissés bevestig je dan het beste tegen de openslaande deuren aan, terwijl de overgordijnen via een rails voor de deuren langslopen. Zo houd je met beide varianten rekening met de deuren terwijl je toch profiteert van de voordelen van gecombineerde raamdecoratie.

    Uw naam (vereist)

    Uw email (vereist)

    Telefoon (vereist)

    Onderwerp

    Uw bericht