WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Onderhoudstips voor uw houten vloer

Onderhoudstips voor uw houten vloer: Do’s and don’ts


 

1. Onthoud altijd…

… om uw houten vloer vooraf te reinigen met WOCA Intensiefreiniger, ongeacht de houtsoort en de gekozen eindafwerking. WOCA Intensiefreiniger verwijdert efficiënt vuil, vet, zeep- en olieresiduen van het oppervlak, terwijl zal de reiniging leiden tot een betere opname van de afwerkingsproducten, zoals zeep, olie of lak.


2. Gebruik WOCA Intensiefreiniger – en vermijd producten met een hoge PH-waarde

Wanneer u beslist om uw houten vloer te reinigen is het belangrijk om zorgvuldig na te gaan welk product u zal gebruiken, want u kunt heel snel met een ongewenst resultaat zitten. Bepaalde huishoudelijke artikelen bevatten een zodanig hoge PH-waarde wat zal leiden tot een verkleuring van het hout, zeker bij eikenhout. Bij het gebruik van WOCA Intensiefreiniger is dit uitgesloten.

WOCA Intensiefreiniger werd speciaal ontwikkeld voor het reinigen van houten oppervlakken, het is de ideale voorbereiding wanneer hout moet afgewerkt worden.


 

3. Wanneer 2 emmers gebruiken bij het reinigen van uw vloer?

Bij sterk vervuilde oppervlakken, raden wij aan om 2 emmers te gebruiken – 1 met de zeepmengeling en 1 met zuiver water om uw vuile mop in uit te spoelen. Deze methode zorgt ervoor dat u altijd met een propere schone mop uw vloer reinigt.


 

4. Zichtbare voetafdrukken bij uw pas gereinigde vloer?

Het probleem kan een overmatige dosering van zeep zijn. De dosering van onze verschillende WOCA zepen is zodanig berekend dat dit leidt tot een perfecte structuur en kwaliteit. De boodschap is om u te houden aan de voorgeschreven dosering. Indien er toch overmatig veel zeep werd gebruikt, reinigt u de vloer éénmalig met zuiver water of met WOCA Masterzeep teneinde de voetafdrukken op te lossen.


5. Zo eenvoudig kan het zijn

Het onderhoud van een geoliede vloer is nog nooit zo gemakkelijk geweest. De oplossing heet WOCA Olie Conditioner.

WOCA Olie Conditioner combineert een efficiënte reiniging met een gelijktijdige oliebehandeling van het hout. De olie dringt diep in de poriën van het hout en vormt een matte beschermende laag. Door deze behandeling worden de tussenperiodes van het Groot Onderhoud verlengd. WOCA Olie Conditioner is een eenvoudig reinigingsmiddel, die net zoals gekende WOCA Natuurzeep wordt verwerkt.

Het beste resultaat wordt bereikt in combinatie met WOCA Natuurzeep ( gewoon onderhoud).

Let wel: Indien de houten vloer droog aanvoelt, dan zal het resultaat met WOCA Olie Conditioner niet optimaal zijn. In dergelijke situaties raden wij een groot onderhoud aan( reinigen met WOCA Intensiefreiniger en opnieuw oliën met WOCA Onderhoudsolie).


 

6. WOCA Intensiefreiniger vermindert oppervlaktespanningen

Het gebruik van WOCA Intensiefreiniger kan oppervlaktespanningen in elk type houten vloer verminderen. Oppervlaktespanningen zijn aanwezig, wanneer een afwerkings -of onderhoudsproduct niet heeft kunnen indringen. Dit fenomeen ziet men vaak bij nieuwe of uitgedroogde houten vloeren. Een dieptereiniging met WOCA Intensiefreiniger vermindert deze oppervlaktespanningen, waardoor de poriën van het hout worden geopend, en een optimaal resultaat wordt bekomen.


7. Vinyl- en Vernis Polish

WOCA Vinyl- en Vernis Polish vormt een extra beschermlaag en camoufleert kleine krasjes. De laklaag wordt ontzien waardoor de levensduur van de beschermlaag verlengd wordt. De bestaande laag WOCA Vinyl- en Vernis Polish wordt bij iedere nieuwe applicatie verwijderd, zodat er geen dikke laag opgebouwd wordt. Voor elke nieuwe behandeling altijd eerst reinigen met WOCA Intensiefreiniger.

 


 

8. Het juiste onderhoud van geverniste/gelakte oppervlakken

Als u beslist om uw gelakte vloer te onderhouden met een huishoudelijk reinigingsmiddel met een hoge pH-waarde dan zal dit langzaam uw toplaag aantasten, bijgevolg zal uw vloer niet meer beschermd zijn. In plaats daarvan adviseren wij om de reiniging uit te voeren met een speciaal ontwikkelde zeep, WOCA Vinyl- en Vernisreiniger. Deze pH-neutrale reiniger verwijdert efficiënt vuil en vet, zonder de toplaag aan te tasten.


 

9. Reiniging van geoliede houten vloeren

WOCA Natuurzeep is geschikt voor het reinigen van de meeste geoliede vloeren. Natuurzeep is een speciaal vervaardigde kwaliteitszeep, die dankzij zijn voedende eigenschappen de poriën in het hout dicht en beschermt tegen vuil en indringing van vloeistoffen. Wij raden aan om het reinigen & voeden van de vloer te combineren met WOCA Olie Conditioner, dit ieder seizoen. WOCA Olie Conditioner combineert een efficiënte reiniging met een gelijktijdige oliebehandeling van het hout. De olie dringt diep in de poriën van het hout en vormt een matte beschermende laag.


10. Zeepvlokken zijn niet aangeraden

Veel mensen beschouwen zeepvlokken als een ideaal schoonmaakmiddel voor diverse doeleinden. Echter, dit product heeft geen gunstige invloed op hout. Zeepvlokken zijn in principe ontvetters en drogen het hout uit, wat zorgt voor een verzwakking van zijn natuurlijke eigenschappen. Tevens wordt het risico op barsten en kieren vergroot.

 

Overzicht onderhoudsproducten >>