WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Nostalgie & klein geluk

Nostalgie & klein geluk in het Sigma trend kleurenpalet 2021
Zachte warme tinten geven rust in de dynamische wereld om ons heen

In deze enerverende tijd is mentale en fysieke gezondheid belangrijker dan ooit. We zijn daarom op zoek naar rust en gaan weer genieten van de ‘’kleine’’ dingen in het leven.

We zoeken naar manieren om de dynamiek even te ontvluchten en willen ons terug kunnen trekken in onze eigen cocon. Om thuis die rust te realiseren biedt Sigma het Trendkleuren palet 2021, speciaal geselecteerd door de PPG kleurexperts uit de hele wereld.
Donna Taylor, Sigmakleurexpert licht dit toe:  Met het Sigma Trendkleurenpalet 2021 wordt de eigen creativiteit goed aangesproken.

Geïnspireerd door de veranderingen in de wereld om ons heen is het Sigma Trendkleuren palet gericht op welzijn en balans.

We zijn op zoek naar sociale interactie en genieten weer van ‘’gewone’’ activiteiten zoals wandelen, fietsen, bakken en tuinieren.

Organische kleuren zijn terug te vinden in het ‘’Be Well’’’ kleurenpallet; rustgevend en vol eenvoud, als tegenreactie op de overdaad en overprikkeling van de afgelopen jaren.

De behoefte aan comfort, interactie en mindfulness zijn terugkerende thema’s bij PPG’s Global Colour Workshop. Jaarlijks komen hier meer dan 50 PPG stylisten bij elkaar. In enkele dagen komen allerlei maatschappelijke thema’s aan bod om uiteindelijk te bepalen welke kleuren bij het Sigma kleurenpalletpassen.

Bruin is het nieuwe grijs.

De afgelopen jaren waren het vooral de grijze tinten die de interieur & designwereld domineerden.

Nu we behoefte hebben aan meer genegenheid en verbinding met moeder natuur, bewegen we van de ‘’koelere grijze’’ tinten naar warm bruin.

Transcend(PPG1079-4)

Het is onrustig in de wereld om ons heen. De natuurlijke reactie is om rustige en warme tinten in het interieur te gebruiken. Die geven de mogelijkheid ons terug te trekken in onze eigen cocon. Deze kleuren bieden hetzelfde als ‘’comfort food’’, vertrouwdheid en nostalgie als het onbekende op ons af komt.”Transcend(PPG1079-4) is het voorbeeld van zo’n kleur, een warme beige tint met een zachtrode ondertoon. Deze veelzijdige kleur kan op veel verschillende manieren in huis worden gebruikt: samen met andere neutralekleuren, met pasteltinten of juist als achtergrond kleur in combinatie met levendige kleuren. Daarom noemen we deze kleur ook wel de sublieme kleur die in de 3 trendpalletten van 2021 een grote rol speelt.

Be Well –Creëer comfort
Dit kleurenpalet spreekt je aan als je kunt genieten van de kleine dingen in het leven en bezig bent met mindfullnes. Het biedt natuurlijke tinten die optimisme uitstralen. Transcend(PPG1079-4), Big Cypress (PPG1062-5) & Misty Aqua(PPG1147-3) tonen schoonheid op z’n best en spreken het welzijn van lichaam, geesten ziel aan. Een uitzonderlijk mooi trio. Transcend, de kleur met een vleugje havermout, combineert aardse invloeden en roept tegelijkertijd nostalgie & warmte op. Deze tint zorgt voorgezelligheid in huis en roept het gevoel op van een warme kop koffie op een frisse ochtend of warmzand opeen zonnige zomerdag. Big Cypress doet denken aan verse gember met een vleugje kakifruit en zorgt voor een warm welkom in je huis. Misty Aqua, een azuurblauwe waterkleur, geeft een onverwachtse frisheid in combinatie met warme, aardse tonen.

Be True –Veranker de realiteit
Authenticiteit en verbondenheid vieren hoogtij in dit palet; dat zie je terug in de vintage kleuren met een eigentijdse touch. Dit palet is een mix van organische en nostalgische invloeden aangevuld met rijke tinten uit een juwelendoos. Enchanting Eggplant(PPG13-07), kastanjebruin met een vleugje chocolade, bepaalt het palet naast Boulder Lichen (PPG1127-4), veelzijdig flessengroen, en Transcend.

Be Wild –Optimisme ten top
Ga voor het onverwachtse met dit speelse en uitbundige palet. Een verkwikkende combinatie waar mee je lef toont door jezelf te durven zijn. Expressief, creatief en krachtig, PPG’s Transcend brengt een aards element aan French Lilac (PPG1246-4), een tint in de blauwe en violette familie, en Mediterranean Blue (PPG1236-7), een aquablauwe kleur met een warme ondertoon.