WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Kleuren van het jaar 2020!

Chinese Porcelain

Kleur van het jaar 2020

Mix van kobalt en moody, inktblauw – een tint die ontsnapping biedt aan de hedendaagse door data gedreven maatschappij.

Kleur van het jaar 2020!

In een wereld waar slaap wordt gezien als luxe en de angst voor een versneld leven eigenlijk al werkelijkheid is, is het logisch dat de kleurtrends voor dit komende jaar ontsnapping bieden in de hedendaagse door technologie gedreven maatschappij. De Sigma Kleur van het Jaar 2020, gekozen door de kleurexperts vanuit de hele wereld, is Chinese Porcelain (PPG1160-6). Deze kleur is een mix van kobalt en moody, inktblauw.

Ontsnapping aan technologie

“Technologieën om ons heen ontwikkelen zich snel en bieden veel gemak. Hierdoor gaan we op zoek naar activiteiten, ervaringen en leefstijlen om te vertragen en onze levens realiteitszin te geven,” legt Donna Taylor, kleurenexpert van Sigma Coatings, uit. “Deze behoefte aan ontsnapping aan technologie is voor een deel de reden dat we op zoek gaan naar manieren om verbinding te maken met de natuur.” Blauwe tinten zoals Chinese Porcelain brengen ons dichterbij de natuurlijke elementen, omdat ze ons aan de lucht en de zee doen denken, waardoor er sereniteit in elke ruimte wordt gecreëerd.

Gemakkelijke toegang tot de wereld van kleur

Kleur is de trend van 2020. Omdat steeds meer klanten genoeg hebben van grijze en neutrale kleuren, zijn wij op zoek naar een manier om kleur in ons interieur te brengen om de zinnen te prikkelen. Blauwe kleuren geven het makkelijkst toegang vanuit een wereld van neutrale tinten tot een wereld van kleur. Chinese Porcelain geeft de helderheid en energie van kobaltblauw, een tint die je overal terugziet in de wereld van mode en interieur.

Chinese Porcelain is een rijke en traditionele tint die de perfecte aangename achtergrondkleur vormt om levendige kleuren eruit te laten springen. De kleur gaat goed samen met andere blauwtinten of in combinatie met trendy goudbruine kleuren zoals Gingercake (PPG 1069-7).
Trendverhalen van 2020
Chinese Porcelain is ook het uitgangspunt voor de bredere Global Colour Trends Forecast van 2020. De Kleur van het Jaar komt tot uiting in drie verschillende trendverhalen, die elk hun eigen stijl creëren. On the Move is een vrolijk en speels kleurenpalet dat staat voor creativiteit. At the Core staat volledig in het teken van balans met kleuren die comfort en nostalgie oproepen. In the Know legt de nadruk op kennis en haalt inspiratie uit natuurlijke tinten en diepe minerale tonen.

Wil je meer info of een kleuradvies voor je woning, kantoor of … vul hier je gegevens in.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Telefoon (verplicht)

    Wil je een vrijblijvende offerte van of meer info ontvangen over energiezuinige gordijnen?

    Uw bericht