WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Energiebesparing met raamdecoratie

De hoge energieprijzen, en de daarbij horende hogere energiefacturen, blijven een feit. We zoeken in huis naar mogelijkheden om die energiefactuur te verlagen. Zeker met zicht op de komende herfst-wintermaanden wil iedereen kijken op welke manier men die energiebesparing kan uitvoeren.  Goede isolatie is één van de belangrijkste factoren om uw energiefactuur te doen dalen. En goede isolatie…dat doet u ook met goede raamdecoratie.

Een aanzienlijke hoeveelheid warmte gaat verloren via de ramen van ons huis, maar met raamdecoratie op maat kunt u dit verlies behoorlijk verminderen.

En, raamdecoratie houdt niet alleen voor een deel de kou tegen, het brengt ook een mooie sfeer in huis én helpt ook nog aan een betere akoestiek.

Soorten raamdecoratie voor energiebesparing

Maar welke raamdecoratie kies je dan best om ook zoveel mogelijk warmte binnen in huis te houden 
en daarmee de energieknop wat lager te kunnen zetten?

Nieuwbouw of renovatieproject?
Bij isoleren denken we meestal aan spouwmuren en dakisolatie, maar ook binnen in het interieur kan er op energie bespaart worden  met de juiste raamdecoratie bijvoorbeeld.

Welke raamdecoratie kiezen voor optimale energiebesparing?

Plisségordijnen of duettes zijn de best isolerende raamdecoratie. De lucht die omwille van de specifieke vorm tussen de stoflaagjes blijft zitten, werkt isolerend.

Verduisterende of gevoerde gordijnen houden de tocht en koude beter tegen dan bvb een lichtdoorlatende wavegordijn of rolgordijn.
De isolerende waarde van gordijnen hangt uiteraard af van de stofkeuze.  Een transparante stof is veel minder isolerend dan een verduisterende stof.

Doordat ze in een frame gemonteerd worden, hebben ook shutters een hoge isolerende werking.  Zij sluiten perfect aan op het raam waardoor er geen last is van tochtkieren. Houten shutters kunnen in bijzondere vormen worden gemaakt, waardoor shutters dus ook op schuine ramen goed passen. Door de lamellen te kantelen houd je de koude lucht buiten de kamer.
Een combinatie van isolerende raamdecoratie zoals plissés met overgordijnen, verduisterende vouwgordijnen met gevoerde overgordijnen of bvb shutters met overgordijnen geven uiteraard een optimaal isolerend en dus veel beter energiebesparend resultaat.

Waar letten wij op voor energiebesparing met raamdecoratie?

 

  • Raamdecoratie werkt pas écht isolerend als je de volledige oppervlakte van het raam ermee bedekt. Blijft er teveel ruimte over aan de zijkanten van de ramen? Dan kan de koude lucht uiteraard nog altijd binnendringen. Wij adviseren dan ook om gordijnen ruim naast het raam te hangen zodat tocht voorkomen wordt.
  • Raamdecoratie moet goed aansluiten op mekaar. Hiervoor is maatwerk nodig. 
  • Raamdecoratie op maat geplaatst van plafond tot vloer zorgt voor extra isolatie tegen de kou.
  • Gordijnen dicht te doen van zodra het buiten donker wordt is echt een ding om je eigen te maken in de winter. Zo is er minder tocht, houd u de warmte beter binnen en kan de warmteknop een beetje lager.  Eén graad minder zorgt voor een besparing van wel 9% in uw energieverbruik. Zo helpen dus gordijnen u te besparen op uw energiefactuur.

Raamdecoratie is een onmisbare sfeermaker in uw interieur.

Met oog voor detail adviseren wij voor ieders persoonlijke interieurstijl en dus ook voor een energiebesparende oplossing!
Of u nu kiest voor klassieke gordijnen of bvb houten jaloezieen, voor verduisterende of lichtdoorlatende raamdecoratie, de mogelijkheden zijn heel ruim.  Daarom helpen wij u met deze keuze voor de beste oplossing van het creeren van een mooie harmonie in uw interieur zodat u ook in de winter kunt genieten van de gezelligheid in huis terwijl u energie bespaart.

Wij helpen u graag verder met de keuze van uw raamdecoratie.
Kom langs voor persoonlijk advies of maak een afspraak.