WEBSHOP 24u/24u – Verzendingen gratis vanaf 100€

Bewaar de schoonheid van uw buitenhout

1. Heeft uw houten terras ook last van groene aanslag, mos en schimmels…

… dan is het hoog tijd voor een grondige reiniging, want schimmels, algen en groene aanslag houden namelijk vocht vast in het hout. Op lange termijn zal dit negatieve gevolgen ( zoals rotten) hebben voor uw kostbaar hout. Groene aanslag zorgt bij vochtige weersomstandigheden voor een zeer glad oppervlak. Wees dus extra voorzichtig!

Ons advies: Reinig het oppervlak grondig met onze WOCA Exterior Cleaner. WOCA Exterior Cleaner verwijdert heel efficiënt groene aanslag en vuil. Tevens is het de ideale voorbereiding voor een aansluitende olie-afwerking.

2. Bij het oliën van houten tuinmeubelen altijd eerst reinigen

Houten tuinmeubelen moet altijd worden gereinigd voor de effectieve oliebehandeling – zelfs als de tuinmeubelen nieuw zijn. De reiniging verwijdert onzichtbare schimmels en bereidt het hout voor op de aansluitende beschermende olie-afwerking.

Voer de reiniging niet uit op een houten of stenen ondergrond, want dit kan vlekken veroorzaken.

Ons advies: het is een goed idee om tijdens het seizoen het geolied oppervlak van tijd tot tijd even te reinigen met WOCA Exterior Cleaner  zodat vuil en groene aanslag zich niet kunnen hechten.

3. Gebruik nooit hogedrukreinigers op houten terrassen

Het lijkt misschien een snelle en eenvoudige oplossing om uw houten terras te reinigen met een hogedrukreiniger, maar op hout zal dit meer kwaad dan goed doen. Dit soort reiniging beschadigt de houtvezels zodanig dat vuil en groene aanslag zich er zullen in vasthechten wat de levensduur van uw houten terras zal verkorten.

4. Bewaar de exclusieve look

Geef tuinmeubelen (vervaardigd uit rotan, hout, staal, PVC, enz.), een vernieuwde en exclusieve look.

Verwijder efficiënt vuil en vet met WOCA Multi Cleaner en geef een extra waterafstotende bescherming met WOCA Multi Protector.

Deze milieuvriendelijke producten zijn gebruiksvriendelijk en verkrijgbaar in een kant-en-klare spray.

5. Blaas je verweerde vervuilde tuinmeubelen nieuw leven in

Om uw verweerde en vervuilde houten tuinmeubelen nieuw leven in te blazen heeft u slechts één product van toepassing: WOCA Houtontgrijzer. Houtontgrijzer, verkrijgbaar in een kant-en-klare spray, dringt diep in het hout en verwijdert olieresten, sterke vervuiling, mos –en algenaanslag. Dit zorgt voor een efficiënte reiniging van het hout tot diep in de poriën. De werking van het product kan in 4 woorden worden beschreven : spoelen, verstuiven, schrobben en naspoelen..

Ons advies: Werk de gereinigde tuinmeubelen af met WOCA Exterior Oil voor een duurzaam eindresultaat.

6. Onthoud bij de behandeling van buiten hout…

1. Het hout moet volledig droog zijn

2. De temperatuur moet tussen 15-25°C

3. Luchtvochtigheid lager dan 80%

4. Enkel behandelen bij droog weer

5. Vermijd direct zonlicht